Find hendes størrelse

Der er noget ekstra særligt over at give sin kæreste eller veninde etlækkert sæt lingeri, som ikke bare er smukt, men som ovenikøbet også passer. Men hvordan er det nu lige, det er med størrelsen?

Det kan være en jungle, at finde ud af størrelsen, når du skal købe lingeri til en anden end dig selv – især hvis du er på ukendt territorie, eftersom størrelsesordenen er anderledes end bare XS, S, M, L, XL. Det kræver lidt detektivarbejde, hvis du skal finde en kvindes rigtige størrelse, men det er bestemt muligt, og alt efter hvor tæt, du er på personen, er der forskellige metoder, du kan tage i brug, for at finde frem til størrelsen.


Sådan finder du hendes størrelse uden at spørgeKig i hendes undertøjsskuffe

Hvis det er din kæreste, du vil købe lingeri til, vil det nemmeste være at kigge i hendes undertøjsskuffe, og aflæse mærket indeni – såfremt du føler dig tilpas med at kigge i hendes skuffe, og har en følelse af, at dette vil være okay for hende også. Så langt så godt. Hvis du er på udkig efter en bh-størrelse, vil det mærke, du leder efter, ofte sidde ved bh'ernes hægter (altså der, hvor man lukker den).
HUSK - Størrelsen består BÅDE af tal og et bogstav.

Bh-størrelsen bestå både af et bogstav OG et tal, og det er meget vigtigt,at du noterer dig begge. Tallet angiver omkredsen i centimeter målt under barmen rundt om kroppen og vil typisk hedde 65, 70, 75, 80 eller 85. Bogstavet, typisk fra A til H, angiver volumen af barmen, hvor A er mindst og H er størst. Der er altså noget forskel på en 80B og en 80D, og derfor er det særligtvigtigt at notere både tal og bogstav. Trussestørrelsen hedder et tal: 36, 38, 40, 42, 44, 46 eller bogstaver: XS, S, M, L, XL og XXL.
Husk at aflæs den rigtige størrelse

Det næste, du skal være opmærksom på, er, at der ofte står flere forskellige størrelser på det samme mærke indeni bh'en. Ofte vil det være afbilledet på en lille tabel, hvor der både står FR, EU eller UK, og tallet udfor disse vil være forskellige. Årsagen til dette er, at størrelsesordenen varierer, alt efter, om du er i Frankrig, andre dele af Europa eller i Storbrittanien. Du skal altid aflæse tal og bogstav ud fra EU boksen.Tag et billede

Hvis du vil være helt sikker, kan det være en god idé, at tage et billede af hele mærket indeni bh'en og af selve bh'en. Hvilken størrelse, hun skal bruge, kan nemlig også variere lidt alt efter, hvilken type bh, det er. Er den med eller uden fyld? Er den med eller uden bøjle? Er det en halv eller fuld-skål? Det kan være svært at huske, hvis man ikke selv interesserer sig for eller kender til lingeriverdenen og dens størrelsesorden. Hvis du har et billede af mærket indvendigt og selve bh'en og viser det til en lingeristylist hos os, vil vi have et rigtig godt udgangspunkt for at finde noget, der passer perfekt, fordi vi har ekspertisen til at foreslå andre pasforme og størrelser, som også vil være gode.

Til de ekstra stræbsomme

Hvis du vil være helt på den sikre side, og ramme 100% plet, er det en ekstra god idé at tage et billede af to eller tre bh'er i hendes skuffe, samt mærkerne indeni. Det kan nemlig være, at hun har flere forskellige størrelser, eller svinger mellem to størrelser, og denne viden, vil være værdifuld for lingeristylisten, som skal hjælpe dig med at finde det helt rigtige.BONUSTIP

Nu hvor du er i gang med detektivarbejdet for at finde størrelsen, er deten god idé at have et vågent øje på hvilken stil hendes lingeri er i. Er huntil blonder? Er bh'en med fyld eller uden? Er hun glad for farver, ellerbevæger hun sig mere i mutede farver som sort og nude? Det kan være en god idéat vælge noget, som ikke er alt for langt fra det, hun i forvejen har i forholdtil pasform eller om det er med/uden fyld, fordi du ved, at det er noget, hunføler sig godt tilpas i, hvilket er det allervigtigste. Et sæt undertøj kan værenok så smukt med håndsyede franske blonder, men hvis hun ikke føler sig tilpasi netop dén type undertøj, vil det være tydeligt, når hun har det på – hvis hunaltså overhovedet kommer til at bruge det. Selvfølgelig er der rum for at "lege"lidt og prøve noget nyt, men det er ofte en success, hvis sættet alligevel harnoget tilfælles med det, hun allerede har.Lok det ud af hende – men vær varsom!


Hvis du skal købe lingeri til din veninde, mor, faster eller en anden, hvor det vil føles grænseoverskridende at kigge i deres undertøjsskuffe, er næste strategi, at bringe samtaleemnet "tilældigt" op – men vær varsom! Det kan hurtigt virke afslørende, hvis ikke det gøres helt subtilt.Hvis du selv er kvinde, kan du eventuelt starte samtalen ved at sige, at du selvhar været inde til en fitting, og at du blev overrasket over, den størrelse, du blev vurderet til, fordi du måske selv troede, du havde en helt anden størrelse – på den måde kommer samtalen naturligt til at dreje sig om bh-størrelser, og du kan eventuelt spørge hende, om hun nogensinde har været til en fitting,eller om hun nogensinde har tænkt over det med bh-størrelser - sansynligheden for, at hun nævner sin egen størrelse er ret stor.
Alliér dig med en veninde

Hvis du er mand, der skal købe lingeri til en kvinde, kan det straks være sværere, at starte en henslængt samtale omkring lingeri til kvinder, men en måde, du kan gøre det på, kan være at sige, at nogle kolleger eller venner snakkede om lingeristørrelser til kvinder, og at de ikke anede, hvilken størrelse, deres egen kæreste brugte – det kan dog stadig være en smule svært at gennemføre samtalen uden at afsløre sig selv.Alternativt kan du alliere dig med en af hendes veninder, og spørge hende, om ikke hun kan prøve at finde ud af størrelsen, eventuelt ved at bruge modellen fra forrige punkt – det kan ofte virke mere troværdigt.