Derfor bliver dit hvide lingeri gråt

Hvidt lingeri skal være hvidt og de fleste bliver virkelig ærgerlige over at stå med halv- eller helgråt lingeri, der engang var hvidt. Du skal nærstudere dine lingeri-vaskerutiner, hvis du har problemer med gråt lingeri.

De vigtige vasketips:

  • Lingeri som engang har været hvidt eller råhvidt men som er blevet gråligt er typisk blevet vasket forkert.
  • Hvidt eller råhvidt lingeri er som oftest farvet hvidt og ikke som de fleste tror bleget hvidt – derfor skal det som udgangspunkt vaskes med vaskemiddel til farvet tøj og ikke med vaskemiddel til hvidt tøj.
  • Hvis det bliver vasket med vaskemiddel til hvidt tøj bliver det gråt.
  • Det er vigtigt at vaskemidlet er egnet til lingeri og ikke indeholder blegemidler, optisk hvidt etc. Irmas Tusindfryd kulørtvask er et godt bud til alt lingeri.
  • OBS: Husk at du må under ingen omstændigheder bruge uldvaskemiddel til dit lingeri (med mindre lingeriet er lavet af uld). Uldvaskemiddel indeholder lanolin, som er et naturligt fedtstof, som kommer fra fårene og hvis du bruger det til dit lingeri får du fedtstoffet ind i de fine mikrofiber-tråde. Lingeriet mister smidigheden og bliver ødelagt.
Her et eksempel på et par trusser, der er blevet grå. På billedet kan du se den oprindelige farve til venstre og det vaskede par til højre. (Hvis det er svært at se på skærmen, så klik på billedet, så det bliver stort.)