Guide til T-shirt bh'er

Anne Sax 11. Aug 2021
En god T-shirt bh er en uundværlig basis i de fleste garderober, men det kan være svært at finde den helt rigtige. I virkeligheden skal den perfekte basis bh være lidt som dine yndlingsjeans, der redder dig ud af enhver tøjkrise: perfekt snit, neutral farve og enormt komfortabel. Hvis der er noget i din garderobe, som det kan betale sig at investere i, er det undertøj, som du har på til hverdag. Det er særligt vigtigt, at undertøjet er komfortabelt og sidder godt, da det er det, du har på helt inderst inde, og som er i kontakt med de mere følsomme dele af din krop. En god bh kan gøre alverden for din holdning, din ryg, din udstråling og dermed også have stor indflydelse på, hvor godt det tøj du har på udover sidder. En T-shirt bh behøver ikke at være voldsomt dyr, men det kan betale sig at investere tid i at finde den rigtige, der passer netop dig.

Vælg den rigtige farve

Ofte oplever vi, at folk efterspørger en hvid bh, fordi de ønsker en bh, der er "usynlig" under lyst tøj. Dog er en hvid bh ikke altid det mest optimale valg, hvis man ønsker, at den er usynlig under lyst eller tætsiddende tøj, da den hvide farve ofte er en stor kontrast til ens egen hudfarve, og derfor vil den skinne igennem en hvid T-shirt. Ønsker du en bh, som er usynlig under lyst tøj, er det i mange tilfælde bedre at vælge en bh i en farve, som er nogenlunde tæt på din egen hudtone. Dette sikrer, at der er mindre kontrast mellem din hud og bh'en, og på den måde vil bh'en virke "usynlig". Har du lys hud, kan du med fordel gå efter de beige eller rosa nuancer, og såfremt du har en mørk hudtone, vil det være fordelagtigt at gå efter mauve, brune, taupe eller knækkede sorte farver til din basis-bh.

Hvilken pasform?

Nu hvor farven er på plads, er det næste skridt pasformen. For selvom forskellen kan synes minimal, når bh'en hænger fint på bøjlen, er det ofte de små forskelle, som afgør, hvorvidt bh'en sidder forfærdeligt, nogenlunde eller helt perfekt. Brug gerne lidt tid på at tænke over, hvad du egentlig ønsker, din T-shirt bh skal gøre for dig udover at være glat og usynlig under tøjet. Ønsker du mere volumen? Mere kavalergang? Mindre kavalergang? God support? Samle barmen? Separere barmen? Mulighederne er mange, og heldigvis er der flere bh'er, der kombinerer flere af de førnævnte egenskaber, men det kan alligevel være godt at tænke over, hvilken funktion, der er den vigtigste for dig. Nedenfor har vi samlet 7 gode T-shirt bh'er, der alle kan noget forskelligt. Måske er den helt rigtige til dig i blandt?

Den, der giver ekstra volumen




Ønsker du at give barmen mere fylde og skabe en flot kavalergang? Så er det måske en T-shirt bh med push up, som du skal have fat i. Push up bh'en fra Marie Jo's 'Louie' serie er med sin hjerteform og ekstra fyld god til at skabe kavalergangen fra dine drømme. Bh'en har flotte diskrete detaljer på stropperne, og en dekorativ ryg med mesh-stof. Selve skålen er glat og blød i materialet, og vælger du den farve, der er tættest på din egen hudfarve, er den usynlig under en tætsiddende T-shirt. Denne bh findes fra A-D skål, og den findes i de to nude farver Powder Rose og Satin Taupe. Find den her.


God til en "bred" barm




En bh i balconet facon er særligt god til dig, der ønsker at skabe en smule mere fylde øverst i barmen. 'Jane' bh'en fra Marie Jo er en af vores mest solgte T-shirt bh'er i balconet facon og med god grund. En balconet bh er kendetegnet ved, at den har en lige horisontal udskæring, skåle som går lidt længere ud i siden end ved andre bh'er, og stropper som sidder længere fra hinanden, end en bh med f.eks. hjertefacon. Dette gør den særligt velegnet til den bredere barm, som ellers kan opleve, at bøjlen generer i siden af barmen. Ofte går midterstykket også højere op end på bh'er med hjertefacon, hvilket betyder, at barmen separeres volumen bliver skubbet opad, så der skabes en illusion om en smule mere fylde i barmen. Denne bh har en fantastisk pasform og er i øvrigt god til kjoler eller bluser med en rundhalsudskæring. Bh'en findes fra str. B til F-skål, og den findes i mange forskellige farver. Den lette vattering sørger for at give en glat og rund form på barmen, samtidig med at brystvorten forbliver usynlig under tøjet. Bh'en har desuden virkelig fine og diskrete blondedetaljer fortil, men dette er ikke noget, som ses under tøjet. Find den her.


Den til dig, der oplever, at bh'er ikke lukker tæt i skålen




Den hjerteformede 'Louie' bh fra Marie Jo er intet mindre end en sublim T-shirt bh i det blødeste spacer-materiale. Og inden du bliver alt for forvirret – 'Spacer' har intet med rummet at gøre, men materialet er så blødt og lækkert, at man næsten skulle tro, det var fra en anden verden. Betegnelsen dækker over en speciel vævning, hvor man væver ekstra luft ind mellem stoffet, hvilket gør skålene ekstra bløde, åndbare og elastiske. Louie bh'en har formstøbte skåle, der føles smørbløde mod huden, og skålenes glatte overflade gør den perfekt som T-shirt bh. Hjertefaconen er særlig god til at centrere barmen, skabe kavalergang samt lukke til i kanten mellem skål og barm. Bøjlen i hjerteformede bh'er, vil ofte gå lidt højere op under armene og tilsvarende lavere ved midterstykket, hvilket netop er med til at "tilte" barmen og skabe kavalergangen. Denne facon er god, hvis du skal have en bluse eller kjole på med dyb udskæring. Louie bh'en i hjertefacon findes Find bh'en her.


Den usynlige uden fyld




En bh uden vattering og ovenikøbet med blonder? Mange bliver overraskede over, at denne fine blondesag rent faktisk er velegnet som T-shirt bh, men takket være blondens ultraflade vævning og fulde skål, er Melody bh'en fra Empreinte faktisk ganske usynlig under tøjet. Denne bh er en rigtig god mulighed til den større barm, der behøver ekstra god støtte, og som ikke ønsker at tilføje mere volumen i form af vattering. Denne bh er en af dem, der ofte sidder helt fantastisk på de mere fyldige barme. På trods af, at der ingen vattering er, giver skålene barmen en rigtig flot og rund dråbeform. Blonden er vævet i det letteste materiale, som man dårligt mærker på huden, men samtidig er den meget fast, hvilket betyder, at brystvorterne ikke ses igennem. Det høje midterstykke sørger for at separere barmen, det brede rygstykke yder ekstra god støtte, og stropperne er beklædt med blødt satin og puder øverst for at aflaste skulderen. Alt i alt er dette en super komfortabel bh i et helt fantastisk snit, som mange af vores kunder bliver positivt overraskede over, når de får på. Find 'Melody' bh'en her.


Den klassiske spacer bh med god støtte




Hos ANNE SAX ved vi, at barme kommer i mange forskellige størrelser og det samme gør denne Caresse bh fra franske Simone Perele. Caressen er god til barme fra C-skåle og op, men særligt til den større barm, der ønsker ekstra støtte og skåle i let og luftigt spacer-materiale. Caresse kommer i et stort udvalg af forskellige størrelser (fra 65-80 i omkreds og op til G-skål). Den store spændvidde i størrelserne gør, at du ofte kan finde en, der passer helt perfekt til dig, og det brede rygstykke samt de slidstærke stropper sikrer, at du får den optimale støtte. Denne bh har hjerteformede skåle, som runder barmen, skaber kavalergang og lukker tæt mellem barm og skål. Skålene er formstøbt i blødt og glat spacer-materiale, som er meget behageligt at have på, men på trods af den lette vattering, får den ikke barmen til at syne større – snarere rundere. Bh'en har en flot detalje i form af smukt og komfortabelt fransk blonde i stykket om livet. Mange kunder oplever at denne model er lidt dyb i skålen, og nogle kan derfor have gavn af at gå en skålstørrelse ned, men ikke altid. Husk, du altid er velkommen til at skrive til os, hvis du har brug for hjælp til at vælge den rette størrelse, så vejleder vi hellere end gerne. Find Caresse bh'en her.


Kavalergang og halvskål til større barme




'Figruas' serien fra PrimaDonna er en lækker basis serie med fokus på komfort, snit og brugbarhed. Den lækre pasform, sublime støtte og gode snit gør, at den simple bh kommer til at føles som en lille luksus i hverdagen. Denne bh er kreeret særligt til de mellem og store barme, som har brug for ekstra god støtte uden at gå på kompromis med hverken komfort eller design. Balconet snittet løfer, centrerer og former barmen for en flot silhuet. Skålene har let, men dejlig blød vattering, og overfladen er helt glat, sådan at den er usynlig under tøjet. Denne bh er en rigtig god mulighed til dig, der har en lidt større barm, men som stadig gerne vil fremhæve kavalergangen og ikke ønsker at blive omsluttet af en fuld skål. Serien findes i to farver: den lyse nude med navnet Powder Rose, og den "knækkede" sorte med navnet Charcoal. Bh'en findes op til H-skål. Find Figuras bh'en her.



Den med let fyld




Tom bh'en fra Marie Jo er, på trods af, at den er med vattering, en af de letteste T-shirt bh'er vi har. Bh'en har formstøbte skåle, men de er meget bløde og har kun tyndt fyld. Bh'en løfter og adskiller barmen uden ekstra push og centrering, hvilket giver barmen en meget naturlig, men rund form. Skålenes glatte overflade gør den rigtig god at have på under tætsiddende tøj, da den er stort set usynlig, og på trods af fyldets tynde natur, er brystvorten stadig gemt. Stropperne kan indstilles, så de bæres normalt eller rundt om nakken, sådan at den kan tilpasses visse kjoler eller toppe i halterneck facon. Tom bh'en findes i mange farver, men af de mest populære er farven 'Cafe Latte', fordi den går godt som basisfarve til mange lyse og mellem hudtoner. Denne bh er perfekt til dig, der ikke decideret bryder dig om bh'er med fyld, men heller ikke ønsker en bh helt uden. Den findes også i en balconet facon, hvis det er mere dig. Find den hjerteformede facon her og balconetten her.


Den klassiske hjertefacon i en gylden farve




'Christy' bh'en fra Marie Jo er endnu et godt bud på en klassisk bh i hjertefacon, som skaber en let kavalergang og lukker tæt mellem barm og skål. Denne bh er med fyld og har ekstra fine detaljer, som den dekorative blonde på stropperne og midterstykket, som også er dekoreret med en sløjfe. Find Christy bh'en her.




Den glatte bh i balconet facon




Denne bh fra Marie Jo's 'Louie' serie er endnu et oplagt bud på en klassisk glat bh i balconet facon. Denne bh er med fyld, har dekorative detaljer på stropperne, behageligt mesh på rygstykket og et højt midterstykke, som separerer barmen. Stropperne sidder et godt stykke ude i siden, hvilket gør bh'en velegnet til en bluse eller kjole med en bred halsudskæring. Her på billedet ses bh'en i farven Satin Taupe, som er en god nude farve til de mørkere hudtoner. Find den her.